News

Përmes TVSH-ja Ime #Shpërblimi im, 3.852 shpërblime financiare prej të cilave dy shpërblime kryesore nga 50.000 euro
02.12.2019

2 dhjetor 2019, Shkup - Gjithsej 3.852 shpërblime financiare në fondin e përgjithshëm prej gjysmë milioni euro do të ndahen prej datës 15 dhjetor, me skenimin e llogarive fiskale përmes aplikacionit TVSH-ja Ime. Loja shpërblyese TVSH-ja Ime # Shpërblimi Im do të zgjasë një vit dhe për këtë periudhë do të ndahen dy shpërblime kryesore nga 50.000 euro, në muaj do të ndahen 15 shpërblime nga 100.000 denarë dhe në ditë do të ndahen 10 shpërblime nga 1.000, 2.000 dhe 3.000 denarë.

Angellovska: DAP-i ka mbështetjen e Ministrisë së Financave për dixhitalizim intensiv
30.11.2019

30 nëntor 2019, Shkup - Realizimi i funksioneve të shtetit, përmes mbushjes së Buxhetit është detyrim i përbashkët i Ministrisë së Financave dhe Drejtorisë së të Ardhurave Publike - njëra e mundëson duke e përshtatur rregulloren dhe tjetra në mënyrë operative. Përqindja e lartë e realizimit të të ardhurave buxhetore - mbi 79 përqind të tatimeve dhe mbi 81 përqind të kontributeve, duke përfshirë muajin tetor, tregon bashkëpunim të shkëlqyeshëm midis dy institucioneve, që rezulton në financa të qëndrueshme publike dhe zhvillim ekonomik, tha ministrja e Financave Nina Angellovska duke festuar 25 vjetorin e Drejtorisë së të Ardhurave Publike dhe Ditës së punonjësve tatimor Shën Mateu.

Elezi: Parashihen dyfish më shumë mjete për zhvillimin e barabartë rajonal për vitin e ardhshëm
28.11.2019

28 nëntor 2019, Shkup - Mjetet për zhvillimin e barabartë rajonal me Propozim buxhetin e vitit 2020 janë ndarë në raport me vitin 2016, tha zëvendësministrja e Financave Shiret Elezi në televizionin Alsat-M. Ajo theksoi se përmes strategjisë afatgjate krijohet program për zhvillimin e barabartë  rajonal si dhe se Agjencia zvicerane për zhvillim ka përgaditur softuer i cili i targeton projektet të cilat janë planifikuar në të gjitha ministritë në përputhje me zhvillimin rajonal.

Sigurohen mjete për stacionin filtrues për ujërat e zeza në Shkup, për zgjidhjen e një problemi të madh ekologjik
27.11.2019

27 nëntor 2019, Shkup - Trajtimi i ujërave të zeza në qytetin e Shkupit, do të zgjidhet përgjithmonë me ndërtimin e stacionit filtrues, me çrast do të ulet ndotja e lumit Vardar dhe do të ngrihen standardet për mbrojtjen e mjedisit jetësor. Qeveria në seancën e fundit i miratoi ligjet për financimin e projektit dhe i dërgoi në Kuvend.

Takim i ministres së Financave me njeriun e dytë të FMN-së, Tao Zhang: Përmes dixhitalizimit të institucioneve do të ulet ekonom
21.11.2019

21 nëntor 2019, Shkup – Përmes masave për dixhitalizim të institucioneve nga sektori fiskal, si Ministria e Financave dhe Drejtoria e të Ardhurave Publike, mundet dukshëm të ndikohet mbi uljen e ekonomisë gri. Njëkohësisht, duke shfrytëzuar teknologjinë do të ndërmerren edhe masa të mëtutjeshme për përmirësim të transparencës fiskale, si parakusht për efikasitet fiskal.

Këto janë disa nga temat që u diskutuan në  takimin midis ministres së Financave Nina Angellovska dhe guvernatores së Bankës Popullore, Anita Angellovska-Bezhoska me zëvendësdrejtorin e Fondit Monetar Ndërkombëtar Tao Zhang, që u mbajt në Shkup, në të cilën mori pjesë edhe Shefja e Zyrës së Fondit të Vjenës, Stefani Eble.

U promovua portali “Financa të hapura”: Ky është rezultat kyç nga reforma e madhe e financave publike për menaxhim transparent m
20.11.2019

20 nëntor 2019, Shkup - Prej sot para publikut vendosim të dhëna financiare për më shumë se dymbëdhjetë milionë e gjysmë transaksione. Standardet janë vendosur. Gjithmonë kur ndonjë ministri, agjenci ose institucion shtetëror do të bëjnë pagesën në para, transaksionet në kohë rekorde do të jenë në publikisht të arritshme për kontroll për të gjithë në shtet, deklaroi Kryetari i Qeverisë Zoran Zaev në konferencën për shtyp, në të cilën u promovua ueb-platforma “Financa të hapura” (open.finance.gov.mk).

Elezi në konferencën e UNCTAD: Përmes rritjes së transparencës deri tek përmirësimi i menaxhimit me borxhin publik
20.11.2019

20 nëntor, 2019 Gjenevë - Zëvendësministrja e Financave, dr. Shiret Elezi në Konferencën e 12-të të UNCTAD të Kombeve të Bashkuara për tregti dhe investime sa i përket menaxhimit me borxhin publik, theksoi përkushtimin dhe përparimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në transparencën e të dhënave në lidhje me borxhin publik.

Angelovska: Do të rritet pragu për lirim nga dogana tek dërgesat e vogla
18.11.2019

18 nëntor 2019, Shkup - Numri i dërgesave të vogla dhe të mëdha që qytetarët dhe kompanitë i porosisin përmes internetit është duke u rritur e me këtë rriten edhe sfidat si për shtetin ashtu edhe për kompanitë. Ministria e Financave, Drejtoria e Doganave dhe Qeveria me vite janë duke u përballur me kërkesën për të rritur pragun e vlerës deri te cila dërgesat janë të liruara nga pagesa e detyrimeve të importit. Ministrja e Financave, Nina Angellovska njoftoi se janë duke menduar për një rritje të tillë, ndërsa pragu optimal do të përcaktohet në bazë të analizave që aktualisht janë duke u realizuar në Ministri.

FMN: Rritja ekonomike në Republikën e Maqedonisë së Veriut do të përshpejtojë, zvogëlimi i ekonomisë gri do e përmirësojë klimën
18.11.2019

18 nëntor 2019, Shkup - Ekonomia ka hyrë në një periudhë të rritjes dhe stabilitetit solid, ndërsa pritet që të përshpejtojë vitin e ardhshëm. Reformat me qëllim të menaxhimit me sektorin joformal do të ndihmojnë në përmirësimin e klimës së biznesit dhe do t’i mbrojnë punëtorët dhe gjithashtu do të kenë edhe përfitime të mëdha poitenciale në kuptimin e të ardhurave. Këto janë disa nga konkluzionet e misionit të rregullt të Fondit monetar ndërkombëtar në vend.

Angellovska:Gjatë kohë është lënë mënjanë kapitali ynë më i vlefshëm - njerëzit, këtë do ta ndryshojmë me buxhetin e vitit 2020
17.11.2019

17 nëntor, Shkup 2019 (MIA) - Propozim – buxheti për vitin 2020, të cilin Qeveria e miratoi këtë javë është temë e bisedës me ministren e Financave, Nina Angellovska. Ajo në intervistën për MIA-n i potencon investimet në kapitalin njerëzor të cilat kanë vend qendror në Propozim – buxhetin për vitin 2020. Duke cituar të dhënat për indeksin e kapitalit njerëzor në vend në raport me vendet e zhvilluara dhe vendet e rajonit thotë se më parë gjatë kohë është lënë anash kapitali ynë më i vlefshëm – njerëzit.

Pages