News

Елези:Одлична реализација  од нaд 65% на Проектот за подобрување на општински услуги
15.10.2019

15 tetor 2019, Shkup - Realizimi i projekteve kapitale përmes Projektit të Përmirësimit të Shërbimeve Komunale MSIP po shkon mirë me realizim mbi 65% këtë vit, kështu tha zëvendës ministrja e Financave, Shiret Elezi gjatë seancës qeveritare dje në Manastir.

Shpallet konkursi tradicional për nxënës të shkollave fillore dhe të mesme me rastin e Ditës Botërore të Kursimit - 31 tetor dhe
07.10.2019

5 tetor 2019, Shkup - Banka Popullore, Ministria e Financave dhe Agjencia e Mbikëqyrjes së Sigurimeve shpallën konkursin për nxënës të arsimit fillor dhe të mesëm, i cili, tanimë disa vite me radhë është aktivitet i përbashkët me rastin e kremtimit të Ditës Botërore të Kursimit - 31 tetor dhe Ditës Botërore të Sigurimit - 1 nëntor.

Zëvendës ministrja Elezi takon shefen e zyrës së FMN për Ballkanin Perendimor, Eble
03.10.2019

3 tetor 2019, Shkup - Zëvendës ministrja e financave, Shiret Elezi sot është takuar me drejtuesen e re të Zyrës së Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) për Ballkanin Perëndimor, Stephanie Eble,  në drejtim të bashkëpunimit dhe partneritetit të mirë që ka vendi me FMN.

Angelovska: Institucionet financiare të përgatiten për epokën e teknologjive
03.10.2019

3 tetor 2019, Shkup - Institucionet financiare duhet të ndjekin ndryshimet që vijnë në mënyrë të pashmangshme. Tashmë flitet për Fintek dhe Inshurtek, për aplikimin e teknologjisë dixhitale në shërbimet financiare dhe të sigurimeve. Risitë e dekadës së ardhshme do të krijojnë një peizazh plotësisht të ri financiar. Konsumatorët të cilët janë të sigurtë në kërkesat e bazuara nga vlerat, inovacionet e ardhshme teknologjike, mënyrat e reja të punës dhe ndikimi i vazhdueshëm i kornizës rregullative mund të përcaktojnë një ekosistem financiar shumë më ndryshe nga sa shohim sot. Që të shfrytëzohen mundësitë që sjellin ndryshime, duhet të rritet besimi i publikut, të përmbushen sfidat strategjike dhe të kemi një vizion të qartë për rolin tuaj në sistemin financiar, tha ministrja e Financave Nina Angelovska në takimin e mëngjesit të shtatë të bankierëve dhe investitorëve të investimeve të Erstes, në Shkup.

Nga agjente lokale për ndryshime në lidere globale - Angelovska promovohet si “Femra ambasadore e tregtisë dixhitale” e UNKTAD
25.09.2019

25 shtator 2019, Nju Jork - Ministrja e Financave Nina Angelovska, në kuadër të Kuvendit gjeneral të 74 të Kombeve të Bashkuara (KB), mbëmë në Nju Jork u promovua si njëra nga të parat "femra ambasadore të tregtisë dixhitale" në botë. Kjo është një mirënjohje e jashtëzakonshme dhe unike ndërsa u dha nga Mukiza Kitui, sekretari i përgjithshëm i UNKTAD - organi i Kombeve të Bashkuara për tregti, investime dhe zhvillim. Përveç Angelovskës këtë titull nga UNKTAD e morën edhe gjashtë sipërmarrëse të tjera gra në mbarë botën.

Елези оствари средба со новиот претставник на УСАИД, Ерик Јановски  Заменик министерката за финансии, Ширет Елези, денеска одржа
25.09.2019

24 shtator, 2019 Shkup – Zëvendës ministrja e financave, Shiret Elezi sot ka realizuar takim zyrtar me përfaqësuesin e ri të Zyrës së USAID në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Erik Janovski.

Elezi: Tek qytetarët ka shumë interes për kushtet e reja të projektit ‘Blej shtëpi, blej banesë’
24.09.2019

24 shtator 2019, Shkup -  Me ndryshimet në projektin e subvencionimit të kredisë banesore "Blej shtëpi, blej banesë", përfitime të reja dhe modele të reja janë prezantuar për të përmbushur interesin e madh të qytetarëve për këtë projekt. Zëvendësministrja e Financave, Shiret Elezi në një prononcim për këtë çështjen tek emisioni ‘24 Analiza’ në televizionin 24 theksoi se përveç modeleve të reja, norma e interesit për këtë projekt ka rënë, gjë që është me interes të madh për qytetarët.

jvfk
23.09.2019

20 shtator 2019,Shkup -“Zbatimi i reformave në fushat e përgjegjësisë mexhaneriale, planifikimit strategjik dhe financiar dhe cilësinë e sistemeve të kontrollit të brendshëm të sektorit publik paraqesin një sfidë serioze. Vendi ynë po zbaton intenzivisht reformat në këto fusha, me qëllim të përmirësimit të sistemeve të menaxhimit dhe kontrollit të fondeve publike”, theksoi zëvendësministrja e Financave Shiret Elezi në përmbylljen zyrtare të Konferencës së pestë rajonale të kontrollit të brendshëm financiar.

Angelovska do të promovohet si "Femra ambasadore e tregtisë dixhitale" në Asamblenë vjetore të KB
22.09.2019

22 shtator 2019, Shkup - Ministrja e Financave Nina Angelovska është zgjedhur si njëra nga shtatë femrat sipërmarrëse në botë si “Ambasadore femër për e-tregtinë” nga Kombet e Bashkuara. (KB) Në kuadër të Kuvendit gjeneral të 74 të Kombeve të Bashkuara, i cili mbahet nga data 23 deri më 26 shtator në Nju Jork, Angelovska do të promovohet si njëra nga femrat e para si “Ambasadore femër për e-tregtinë”. Bëhet fjalë për njohje të jashtëzakonshme dhe unike, të cilën KB e ndan për tregti, investime dhe zhvillim UNKTAD, në kuadër të iniciativës “E-tregti për të gjithë”.

U nënshkrua marrëveshja me BERZH prej 13 milionë euro për ndërtimin e sistemit elektronik për pagesë përgjatë Koridorit VIII
20.09.2019

20 shtator 2019, Skopje - Për përshpejtim të transportit, qarkullim më të lehtë të automjeteve pa trafik të ngarkuar dhe sistemin elektronik për pagesë të të gjitha taksave rrugore do të sigurоhen përmes "Projektit për ndërtim dhe instalim të sistemit elektronik për pagesë të taksave rrugore përgjatë Korridorit VIII dhe autostradës Miladinovci-Shtip", për të cilin sot u nënshkruan marrëveshje për financim në Ministrinë e Financave. Marrëveshjet u nënshkruan nga ministrja e Financave Nina Angelovska, drejtori i Zyrës së Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) në vend, Andi Aranitasi dhe drejtori i Ndërmarrjes publike për rrugë shtetërore (NPRRSH) Zoran Kitanov, ndërsa gjatë nënshkrimit të Marrëveshjes mori pjesë edhe ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Goran Sugareski. 

Pages