Издвоени

Со фотоволтаичните системи на јавните објекти само водоводниот систем во општина Карбинци заштеди за три месеци 346.914 денари, односно сметките за струја се помали за 81% во споредба со претходните три месеци

Со фотоволтаичните системи на јавните објекти само водоводниот систем во општина Карбинци заштеди за три месеци 346.914 денари,

Со цел да се зголеми енергетската ефикасност и да се обезбеди трајната заштита на животната средина, претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев и министерката за финансии, Нина Ангеловска денеска се обратија на промоција на Проектот за проектирање и поставување на фотоволтаични системи.

Angelovska: VAT refund to citizens has commenced and will continue in the coming days

Angelovska: VAT refund to citizens has commenced and will continue in the coming days

6th December 2019, Skopje - VAT refund, in the amount of around EUR 3 million, on the basis of scanned fiscal receipts has commenced today and will continue in the coming days, until VAT is refunded to all citizens having exercised their right to refund in the first quarter, Minister of Finance, Nina Angelovska, said at the press conference.

Ангеловска: Започна повратот на ДДВ кон граѓаните и ќе продолжи и следните денови

1

6 декември 2019, Скопје - Исплатата на повратот на ДДВ од скенираните сметки започна денеска и ќе се извршува непречено во претстојните денови, сѐ додека не се исплатат сите граѓани кои оствариле право на поврат во првото тримесечје, во износ од околу 3 милиони евра, рече на прес-конференција министерката за финансии Нина Ангеловска. 

Започна саемот „Купи куќа, купи стан“ во Скопје Сити Мол

Започна саемот „Купи куќа, купи стан“ во Скопје Сити Мол

6 декември 2019, Скопје - Денеска започна саемот „Купи куќа, купи стан“ во Скопје Сити Мол, каде граѓаните ќе можат да се информираат целосно за проектот на едно место - односно ќе имаат прилика на исто место да ги најдат Министерството за финансии, банките и градежните компании. Саемот ќе трае од денес до недела, секој ден од 10 до 22 часот.

Ангеловска:Амандманите да се предлагаат анонимно - битна е содржината, не политичката партија

Ангеловска:Амандманите да се предлагаат анонимно - битна е содржината, не политичката партија

5 декември 2019, Скопје - Министерката за финансии Нина Ангеловска на комисиската расправа за Буџетот за 2020 предложи промена на процесот на доставување амандмани, односно да се искористи технологијата и истите да се предлагаат анонимно. На тврдењето на дел од пратениците на опозицијата дека амандманите не се прифаќаат бидејќи доаѓаат од опозицијата, министерката одговори дека единствена основа врз која се предлага или одбива амандманот е квалитетот на предлогот, затоа таа предложи во иднина амандманите да се предлагаат анонимно. 

Од 6-8 декември саем „Купи куќа, купи стан“, проектот продолжува и догодина

Од 6-8 декември саем „Купи куќа, купи стан“, проектот продолжува и догодина

3 декември 2019, Скопје - Проектот за субвенционирани станбени кредити од државата - „Купи куќа, купи стан“ продолжува и догодина. Граѓаните од 6-8 декември на саемот „Купи куќа, купи стан“, кој ќе се одржува во Скопје Сити Мол, ќе можат на едно место да добијат информации од Министерството за финансии, банките кои се во проектот и градежните компании, како да аплицираат за истиот, истакна министерката за финансии Нина Ангеловска.

Under MyVAT#MyPrize, 3,852 monetary awards, two prizes out of which amounting to EUR 50,000

Under MyVAT#MyPrize, 3,852 monetary awards, two prizes out of which amounting to EUR 50,000

2nd December 2019, Skopje - Total of 3,852 monetary awards, the total funds of which is half million euros, will be allocated as of 15th December, by scanning the fiscal receipts through MyVAT application. Prize Game MyVAT#MyPrize will last for one year, during which period, two prizes in the amount of EUR 50,000 will be awarded, 15 prizes amounting to Denar 100,000 each will be awarded on monthly basis, while 10 prizes of Denar 3,000 each will be awarded on daily basis.

Përmes TVSH-ja Ime #Shpërblimi im, 3.852 shpërblime financiare prej të cilave dy shpërblime kryesore nga 50.000 euro

Përmes TVSH-ja Ime #Shpërblimi im, 3.852 shpërblime financiare prej të cilave dy shpërblime kryesore nga 50.000 euro

2 dhjetor 2019, Shkup - Gjithsej 3.852 shpërblime financiare në fondin e përgjithshëm prej gjysmë milioni euro do të ndahen prej datës 15 dhjetor, me skenimin e llogarive fiskale përmes aplikacionit TVSH-ja Ime. Loja shpërblyese TVSH-ja Ime # Shpërblimi Im do të zgjasë një vit dhe për këtë periudhë do të ndahen dy shpërblime kryesore nga 50.000 euro, në muaj do të ndahen 15 shpërblime nga 100.000 denarë dhe në ditë do të ndahen 10 shpërblime nga 1.000, 2.000 dhe 3.000 denarë.

Преку МојДДВ #МојаНаграда 3.852 парични награди, од кои две премии од по 50.000 евра

Преку МојДДВ #МојаНаграда 3.852 парични награди, од кои две премии од по 50.000 евра

2 декември 2019, Скопје - Вкупно 3.852 парични награди во вкупен фонд од половина милион евра ќе се доделуваат од 15 декември, со скенирање на фискалните сметки преку апликацијата МојДДВ. Наградната игра МојДДВ #МојаНаграда ќе трае една година, и за тој период ќе се доделат две премии од по 50.000 евра, месечно ќе се доделуваат 15 награди по 100.000 денари и дневно ќе се доделуваат 10 награди од по 1.000, 2.000 и 3.000 денари.

Избран победникот на ФинХакатон2

Избран победникот на ФинХакатон2

1 декември 2019, Скопје - Маркетинг стратегијата за наградната игра МојДДВ #МојаНаграда во следните 12 месеци ќе ја реализира маркетинг агенцијата Меккен. Таа победи на ФинХакатонот2, што изминативе три дена се одвиваше во Министерството за финансии со цел да се избере најкреативната стратегија за приближување на наградната игра до граѓаните. Осумте тима кои се натпреваруваа со идеи имаа обврска да вклучат по двајца студенти, кои добија шанса да работат со професионалци од етабилирани маркетинг агенции.

Subscribe to RSS - Издвоени