Вести

23.10.2007

Ваша екселенцијо г-дин Фуере,
Почитуван претседател на Конзорциумот на Европскиот информативен и иновативен

21.10.2007

Ваши екселенции, Почитувани инвеститори, Дами и господа, драги гости

20.10.2007

Почитувани,
Посветени спортисти, тренери, вљубеници во спортот од сите генерации, ентузијасти,

19.10.2007

“Почитуван Директор на Јавното сообраќајно претпријатие - Скопје

Почитуван Градоначалник на Град Скопје,

Почитувани вработени,

Почитувани присутни,

Дами и господа,

Би сакал да се заблагодарам за поканата и можноста да се обратам на овој свечен настан  во име на Владата на РМ, по повод 60 годишниот јубилеј од основањето на Јавното сообраќајно претпријатие Скопје.

18.10.2007

Почитуван Ректор проф.д-р Мартиновски, Почитуван проф.д-р Поленакович, Почитуван Академик Таки Фити, Ваша ексцеленцио г-дин Фуере и Почитувани автори

17.10.2007

Почитувани граѓани на општина Облешево, Почитувани високи претставници на Македонската православна црква, Почитувани пратеници, Почитувани претставници на локалната самоуправа, Драги пријатели,

16.10.2007

Почитуван претседател на Сојузот на стопански комори на Македонија,

Почитувани претставници на Владата, Уважени стопанственици, Драги пријатели,

15.10.2007

Почитувани претставници на Програмата за развој при Обединетите нации - УНДП, Почитувани претставници на Светската туристичка организација, Почитувани туристички работници, Драги гости, Дами и господа,

14.10.2007

Почитувани граѓани на Кичево, Почитувани домаќини, Дами и господа, Драги гости,

Ми претставува големо задоволство што присуствувам на овој значаен настан со кој се најавува почетокот со работа на новиот коп на Рудникот „Осломеј Запад“, како дел од Рударско Енергетскиот Комбинат - Осломеј.

Pages