Вести

27.09.2008

Како директна мерка за поддршка на сите сопственици на патнички и товарни возила, се предвидува намалување на патарините за 20 отсто за возила од прва и втора категорија(патнички возила)и за 30 отсто за возила од трета и четврта категорија (патнички возила со приколка, џипови, комби, автобуси и товарни

26.09.2008

Вардар како најголема река во Македонија,е енергетски најнеискористен.

25.09.2008

Првпат досега се случи народот да гласа „за“, а не „против“. По 20 месеци работа на ВМРО-ДПМНЕ, граѓаните почувствуваа поинаков стил на работа на политичарите, и убедливо се изјаснија дека оваа политика ја поддржуваат.

24.09.2008

Во НАТО и во ЕУ ќе влеземе како Македонци со македонски јазик и македонска писменост и култура. Тоа е црвената линија под која нема да правиме отстапки. Сите што ветуваат лесни решенија преку ноќ, јавно нека им кажат на граѓаните каде е нивната црвена линија.

23.09.2008

Во„Сонцето“предводено од СДСМ,„аспиринот“е заведен под името „Коалиција за Европа“. Овој лек ја лекува болката „Влез во НАТО“ за само 6 месеци. Исто така „лекот“ ја третира и болката „Европа на дланка“ за период што ќе не' изненади.

22.09.2008

На сите ни се врежани сликите од пред две-три години кога гледавме фрлени лубеници, истурено млеко по улиците, необрана летнина, гневни земјоделци. Пред очи ми е сликата на краставици кои наместо да се најдат на пазарите беа фрлани под тркалата на тракторите.

21.09.2008

Прв пат земјоделецот во Македонија има јасна слика пред себе колку државата ќе вложи во развојот на земјоделството.

20.09.2008

ВМРО-ДПМНЕ нема да прифати промена на Уставот со цел промена на уставното име, ниту предлози што ќе ги нарушат македонскиот национален идентитет, нација и јазик.Нема да дозволиме какво било решение и компромис да бидат наметнати од политичари, влада или од парламентот без претходно да бидат консул

19.09.2008

Деновиве слушавме тези од разни душегрижници за македонството дека оваа влада во процесот на избори нема да има легитимитет да носи одлуки за преговорите за името и за евентуалниот договор.

18.09.2008

Дрвото на парадоксот беше сосема обично дрво кое растело во нормални услови. Уметникот за да ја изрази парадоксалноста, го откорнал дрвото од корен, го превртел наопаку и го насадил со коренот во воздух, а стеблакот во земја.

Pages