Вести

07.10.2008

Особено позитивно е што растот на БДП е резултат на сите сектори во економијата, а посебно на индустријата и градежништвото, кои остварија двоцифрени стапки на раст од 12,6 и 23,2 отсто

06.10.2008

Од сопствениот пример, единствено поважно што им даваме на децата е - љубовта.

Љубовта кон нив, во крајна линија, значи се'. Таа значи дека им посветуваме доволно внимание и време. Дека се грижиме за нивното секојдневје, за нивниот живот

05.10.2008

За разлика од пред неколку години, кога бевме на опашката на сите ран-листи во регионот,

освен на таа за корупција, сега Македонија според условите за водење бизнис е најдоброрангирана од сите земји во Југоисточна Европа

04.10.2008

Уверени сме дека со веќе преземените мерки, годишната инфлација во декември ќе се спушти на околу 6 отсто, а во 2009 година на 3 отсто до 4 отсто, што е прифатливо ниво за земја чија економија конвергира кон ЕУ. Секакви дополнителни рестриктивни мерки би биле давање антибиотици на здрав човек.

03.10.2008

Според Народна банка, во првите пет месеци од годинава во Македонија влегле рекордни

02.10.2008

Секој нареден ден непотпишување на Законот за енергетика од страна на Бранко Црвенковски ја чини Македонија нови 136.986, 30 евра. Или 273 компјутери дневно за македонските ученици. Или....

01.10.2008

Слабата заштита на сопственичките права ги одвраќа инвеститорите од вложувања, а високата цена на банкарските кредити ги одвраќа фирмите од позајмување пари.

30.09.2008

Тоа се резултати што го разбиваат скептицизмот на тие што по Букурешт уште еднаш, по којзнае кој пат,

29.09.2008

Научноистражувачките институции и универзитетите

ќе мора да претрпат промена, да бидат поотворени кон претпријатијата и да бидат поблиску до потребите на пазарот.

28.09.2008

Во повеќе земји овие програми се поддржани од државата, но главната поддршка доаѓа од невладиниот и  од приватниот сектор. Околу 250.000 средношколци од земјите на ЕУ секоја година се вклучени во овие програми, со тенденција на постојан пораст.

Pages