Вести

12.04.2009

Скопје, 12 април (МИА) - Министерот за финансии Трајко Славески смета дека моменталниот помал прилив на средства од даноци во Управата за јавни приходи не предизвикува

08.04.2009

Скопје, 8 април (МИА) - „Пазарните економии под притисок - дали има светлина на крајот од тунелот?“ беше тема на која денеска во Скопје дебатираа претставници на Владата,

07.04.2009

Скопје, 7 април (МИА) - Министерството за финансии денеска реализира аукција на едномесечни, тримесечни и шестмесечни државни записи во вкупен износ од околу две милијарди денари.

 

07.04.2009

Денес се одржа аукција на 1 месечни, 3 месечни и 6 месечни државни записи.

06.04.2009

Министерството за финансии ги известува граѓаните дека Владата на Република Македонија денес, 6 април 2009 година, ја издаде Осмата емисија на обврзници за денационализација.
 

06.04.2009

Министерството за финансии и јавноста се навикнаа на погрешното информирање, што од самиот почеток на реформата "Цела плата" го практикува вашиот ценет (бесценет!) дневен весник.

 

02.04.2009

Министерството за финансии денес ги објави резултатите од испитот за осигурителен брокер, кој се одржа на 23.03.2009 година.
 
 
Соопштение
 
Кандидати кои го положиле испитот за Осигурителен брокер

02.04.2009

 
Министерството за финансии денес ги објави резултатите од испитот за осигурителен брокер, кој се одржа на 23.03.2009 година.

 
 
Соопштение
 
Кандидати кои го положиле испитот за Осигурителен брокер
 
 

02.04.2009

 

Министерството за финансии ги известува граѓаните дека на 01.04.2009 година достаса за исплата рата (петнаесетта главница и камата) од обврзниците за старо девизно штедење.

 

Pages