Вести

05.05.2009

Министерството за финансии денес ги објави резултатите од испитот за осигурителен брокер, кој се одржа на 15 април 2009 година.

04.05.2009

Скопје, 4 мај (МИА) - Државата утре организира нова аукција на тримесечни и шестмесечни државни записи во износ од 1,9 милијарди денари, со каматна стапка

27.04.2009

Вашингтон, 27 април (МИА) – Ребалансот на Буџетот на Македонија за 2009, што го подготви Владата во кој се скратуваат расходите и пакетот антикризни мерки добија добри оценки од Меѓународниот монетарен фонд и Светската банка. Според претставниците на овие две меѓународни финансиски институции со кои во Вашингтон викендов се сретнаа вицепремиерот Зоран Ставрески и министерот за финансии Трајко Славески е избран вистинскиот правец

26.04.2009

Вашингтон, 26 април (МИА) – Вицепремиерот Зоран Ставрески и министерот за финансии Трајко Славески го запознаа Меѓународниот монетарен фонд со подготвениот ребаланс на Буџетот на Македонија и најновиот пакет мерки за справување со последиците од светската економска криза.

ММФ, како што истакнаа Ставрески и Славески, позитивно ги оценува мерките што ги презема македонската Влада.

25.04.2009

Вашингтон, 25 април (МИА) - Вицепремиерот Зоран Ставрески и министерот за финансии Трајко Славески денеска и утре во Вашингтон на претставници на Меѓународниот монетарен

24.04.2009

Вашингтон, 24 април (МИА) - Владина делегација предводена од вицепремиерот Зоран Ставрески и министерот за финансии Трајко Славески ќе учествува на Пролетните средби на Меѓународниот монетарен фонд и Светската банка, што почнуваат денеска во Вашингтон.

21.04.2009

„Македонската економија не е во рецесија“

Владата го усвои ребалансот на буџетот за околу месец дена за него ќе се расправа во Парламентот. 

Дали скусувањето на буџетските трошења за 173 милиони евра и пакетот мерки на владата се доволен да се спаси економијата

14.04.2009

Скопје, 14 април (МИА) - Министерот за финансии Трајко Славески денеска оцени дека не постои никаква причина за штрајк на контролорите на летање, кои најавија дека в четврток

14.04.2009

Скопје, 14 април (МИА) - Царинската управа на Република Македонија денеска го одбележа Денот на царината - 14 април и 17-годишнината од стекнатиот суверенитет и контрола врз

Pages