Вести

16.06.2009

Голем интерес за државните записи кои ги понуди Министерството за финансии на денешната аукција. Понудени беа тримесечни државни записи со и без девизна клаузула

15.06.2009

Светска банка активно да продолжи со разгледувањето на барањето на заем за буџетска поддршка на Македонија, беше една од темите на средбата на министерот за финансии

11.06.2009

Нов финансиски инструмент на пазарот на државни хартии од вредност државни хартии од вредност со девизна клаузула, воведе од денеска Министерството за финансии.

04.06.2009Собранието денес го усвои ребалансот на буџетот за 2009 година. Расходите на државава се проектирани на 154,5 милијарди денари или помалку за 13,2 милијарди денари

03.06.2009

Во врска со обуката за вршење осигурително брокерски работи спроведена во периодот од 2 до 13 февруари 2009 година, Министерството за финансии ги информира учесниците на обуката

02.06.2009

Министерот за финансии Трајко Славески денеска присуствуваpше на состанокот на амбасадорите на земјите членки на ЕУ во Скопје. На состанокот беа дискутирани повеќе теми

14.05.2009

Скопје, 14 мај (МИА) - Не е разговарано за склучување аранжман за време на еднонеделната посета на Мисијата на Меѓународниот монетарен фонд на Македонија, изјавија на денешната

14.05.2009

Делегација на Министерството за финансии, предводена од министерот д-р Трајко Славески, на 15 и 16 мај 2009 година ќе учествува на Годишното собрание на Европската банка

11.05.2009

Скопје, 11 мај (МИА) - Во Собранието на Република Македонија денеска седница ќе одржи Комисијата за финансирање и буџет, на која членовите ќе го разгледуваат Предлогот за измени

05.05.2009

Денес, 05 мај 2009 година, се одржа редовниот состанок на министрите за финансии и економија на земјите членки на Европската Унија со министрите за финансии и гувернерите

Pages