Вести

04.06.2009Собранието денес го усвои ребалансот на буџетот за 2009 година. Расходите на државава се проектирани на 154,5 милијарди денари или помалку за 13,2 милијарди денари

03.06.2009

Во врска со обуката за вршење осигурително брокерски работи спроведена во периодот од 2 до 13 февруари 2009 година, Министерството за финансии ги информира учесниците на обуката

02.06.2009

Министерот за финансии Трајко Славески денеска присуствуваpше на состанокот на амбасадорите на земјите членки на ЕУ во Скопје. На состанокот беа дискутирани повеќе теми

14.05.2009

Скопје, 14 мај (МИА) - Не е разговарано за склучување аранжман за време на еднонеделната посета на Мисијата на Меѓународниот монетарен фонд на Македонија, изјавија на денешната

14.05.2009

Делегација на Министерството за финансии, предводена од министерот д-р Трајко Славески, на 15 и 16 мај 2009 година ќе учествува на Годишното собрание на Европската банка

11.05.2009

Скопје, 11 мај (МИА) - Во Собранието на Република Македонија денеска седница ќе одржи Комисијата за финансирање и буџет, на која членовите ќе го разгледуваат Предлогот за измени

05.05.2009

Денес, 05 мај 2009 година, се одржа редовниот состанок на министрите за финансии и економија на земјите членки на Европската Унија со министрите за финансии и гувернерите

05.05.2009

Министерството за финансии денес ги објави резултатите од испитот за осигурителен брокер, кој се одржа на 15 април 2009 година.

04.05.2009

Скопје, 4 мај (МИА) - Државата утре организира нова аукција на тримесечни и шестмесечни државни записи во износ од 1,9 милијарди денари, со каматна стапка

Pages