Вести

13.10.2007

Ваша екселенцијо, Почитуван заменик министер за економија на Република Бугарија, Почитувани стопанственици, Дами и господа, Драги гости од Република Бугарија и од Република Македонија

12.10.2007

Почитувани екселенции, Почитувани бизнисмени и менаџери, Дами и господа, драги гости

11.10.2007

Почитувани дами и господа, Драги гости,

Ми претставува чест да се обратам на денешниот настан и да ги презентирам успесите што Владата на Република Македонија ги направи изминатава година за подобрување на бизнис климата.

10.10.2007

Почитувани дами и господа, Драги гости,

Најпрво би сакал да се заблагодарам на поканата да бидам Претседател на Почесниот Одбор на Македонскиот комитет за големи електрични системи (МАКО СИГРЕ), која со особено задоволство ја прифаќам.

30.09.2007

Почитувани екселенции, Почитувани претприемачи и менаџери, Дами и господа, драги гости

29.09.2007

Почитувана г-ѓа Амбасадор, Ваши екселенции, Драги гости, дами и господа,

Чест ми е да се обратам на денешниот настан и да ги поздравам активностите на Фондацијата Кримсон за развој на малите и средни претпријатија во Република Македонија.

28.09.2007

Почитувани екселенции, Почитувани претприемачи и менаџери, Дами и господа, драги гости

27.09.2007

Почитувани учесници, Дами и господа, драги гости

Ви благодарам за поканата и можноста да се обратам на денешниот настан. Дозволете ми, да ги поздравам сите учесници и особено да се заблагодарам на: Министерството за внатрешни работи на Република Македонија, Министерство за внатрешни работи и полициската академија на Сојузната Германска Покраина Бранденбург и на фондацијата Hanns Seidel од Германија, кои ги организираа “Охридските разговори” во Охрид и Берлин со централна тема Унапредување на безбедноста во Република Македонија на патот кон нашето членство во ЕУ.

25.09.2007

Македонија nова дестинација за инвеститорите

Ваши екселенции, Почитувани учесници, Драги гости, дами и господа,

Pages