Вести

28.09.2007

Почитувани екселенции, Почитувани претприемачи и менаџери, Дами и господа, драги гости

27.09.2007

Почитувани учесници, Дами и господа, драги гости

Ви благодарам за поканата и можноста да се обратам на денешниот настан. Дозволете ми, да ги поздравам сите учесници и особено да се заблагодарам на: Министерството за внатрешни работи на Република Македонија, Министерство за внатрешни работи и полициската академија на Сојузната Германска Покраина Бранденбург и на фондацијата Hanns Seidel од Германија, кои ги организираа “Охридските разговори” во Охрид и Берлин со централна тема Унапредување на безбедноста во Република Македонија на патот кон нашето членство во ЕУ.

25.09.2007

Македонија nова дестинација за инвеститорите

Ваши екселенции, Почитувани учесници, Драги гости, дами и господа,

24.09.2007

Почитувани домаќини, дами и господа, драги гости,

23.09.2007

Почитувани стопанственици, Дами и господа, драги гости

22.09.2007

Ваша екселенцијо, Почитувани учесници, Дами и господа, драги гости,

21.09.2007

Како Вицепремиер одговорен за економски прашања во новата Влада на Република Македонија, ми преставува чест да учествувам на оваа тркалезна маса организирана од Фондацијата Konrad Adenauer Stiftung.

20.09.2007

Госпоѓа Амбасадор, Почитувани учесници,  Дами и господа,

Како Вицепремиер одговорен за економски прашања во новата Влада на Република Македонија, ми претставува чест да учествувам на оваа конференција и би сакал да ги поздравам сите учесници на овој важен настан.

Pages