Вести

01.12.2009

Добро е што Централната банка се реши да повлече чекор во насока на намалување на каматните стапки и олабавување на останатите услови,изјави денеска министерот за финансии

01.12.2009

Претставници на Здружението на пензионери „Достоинство“ денеска на прием кај министерот за финансии Зоран Ставрески изразија благодарност за завчерашната владина одлука

21.11.2009

Управата за јавни приходи за првпат во 2009 година во ноември оствари повеќе приходи во однос на истиот период од минатата година, информира министерот за финансии

19.11.2009

Русија ќе и го врати на Македонија во целост клириншкиот долг во износ од 60 милиони долари, преку реализација на проектот за гасификација, информира денеска вицепремиерот

13.11.2009

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) во наредната 2010 година е подготвена да инвестира повеќе проекти во Македонија во вредност до 150 милиони евра.

06.11.2009

Владата на Република Македонија синоќа на седница го утврди Предлог-буџетот за 2010 година. Приходите се планирани на 143 милијарди и 257 милиони денари,

03.11.2009

Јапонската кредитна агенција JCR (Japan Credit Rating Agency) со позитивна прогноза за кредитниот рејтинг на Република Македонија. JCR ја оцени земјава со ББ+ со стабилен изглед,

29.10.2009

На најдобрите десет студенти од секоја генерација од Економскиот факултет во Скопје ќе им биде понудена работа во Министерството за финансии, а на 20-ина студенти

27.10.2009

Мисијата на Меѓународниот монетарен фонд за Македонија ги ревидираше проекциите за бруто домашниот производ за годинава, од првичните минус 2,5 на минус 1 до 1,5 проценти.

Pages