Вести

15.08.2008

За да креираш нешто, мораш самиот да бидеш нешто

Johann Wolfgang von Goethe

 

14.08.2008

Како се наближува крајот на првата година од работењето на владата, се зголемува и бројот на анализи, оценки и коментари за тоа што е постигнато и што не е постигнато од новиот состав.

13.08.2008

Дваесетина години по завршувањето на студената војна, многумина предвидуваа крај на биполарниот светски поредок и негова замена со унилатерализам во кој САД ќе имаат воена, политичка и економска супремација.

12.08.2008

Тоа е барем едноставно. Смени ја реалноста.

 

11.08.2008

Единствениот спас од бирократијата е нејзината неефикасност
Еуген Ј. МкКарти
 

10.08.2008

Постојат три начини за нацијата да стекне богатство: првиот е преку војна, како што направија Римјаните, ограбувајќи ги земјите кои ги поробија.

09.08.2008

Првата лекција во учебникот на економистите е дека ресурсите се органичени, а желбите не.....првата лекција во учебникот на политичарите е: заборавете на лекцијата од економистите.

Томас Соул

 

13.02.2008

Dr. Trajko Slaveski was elected Macedonia's Minister of Finance in August 2006.

He is an author and co-author of several books and numerous articles in scientific journals and popular press publications on privatization, economic restructuring, economic growth and development, economic and social functions of the state.

13.02.2008

"Измените на законот за енергетика се однесуваат на енергетскиот пазар во Македонија, а не на ЕЛЕМ, МЕПСО или на ЕВН".

 

Pages