Вести

22.10.2009

Почитуван г. Сергеј Скрипченко, претседател на Украинската Комора за трговија и индустрија,
Почитуван г. Валериј Пјатницкиј, заменик министер за економија на Украина,

22.10.2009

Почитуван г. Јанчевски (Претседател на УО на НЛБ Тутунска банка),

Почитуван г. Крамар (Претседател на Управата на НЛБ а.д),

22.10.2009

„Ваша екселенцијо амбасадоре Рикер,
Почитуван директор на Царинската управа на Република Македонија, г. Ванчо Каргов,

21.10.2009

Вицепремиерот и Министер за финансии Зоран Ставрески денес, 21 октомври зеде учество на Претседателската конференција „Свртени кон иднината“ која од 20 до 22 октомври

20.10.2009

Вашa екселенцијо, амбасадоре Рикер,
Колеги од Владата на Република Македонија,

15.10.2009

Мисија на Меѓународниот монетарен фонд предводена од Весли Мекгру од денеска во редовна консултативна посета на Фондот во Македонија. Ќе  анализираат политиките за 2009 година

14.10.2009

Министерот за финансии Зоран Ставрески и германската амбасадорка во Македонија Улрике Кноц денеска потпишаа Спогодба за заем за Проектот „Водовод и канализација на општините

08.10.2009

Собранието на Република Македонија денеска, по тридневна расправа, го донесе ребалансот на Буџетот за 2009 година, со кој се кратат и приходите и расходите за 3,2 проценти.

25.09.2009

Очекувам економски раст од 1,5 до 2 отсто во 2010

22.09.2009

Агенцијата „Стандард и Пурс“ ги подигна од негативни во стабилни очекувањата за идните кредитни задолжувања на Република Македонија. Владата е известена дека суверениот

Pages