Колумни

Инвестиции, 18.07.2008
30.09.2008

Тоа се резултати што го разбиваат скептицизмот на тие што по Букурешт уште еднаш, по којзнае кој пат,

Технолошки развој и иновации, 11.07.2008
29.09.2008

Научноистражувачките институции и универзитетите

ќе мора да претрпат промена, да бидат поотворени кон претпријатијата и да бидат поблиску до потребите на пазарот.

Мини-компании, 04.07.2008
28.09.2008

Во повеќе земји овие програми се поддржани од државата, но главната поддршка доаѓа од невладиниот и  од приватниот сектор. Околу 250.000 средношколци од земјите на ЕУ секоја година се вклучени во овие програми, со тенденција на постојан пораст.

Мерки против нафтениот шок, 27.06.2008
27.09.2008

Како директна мерка за поддршка на сите сопственици на патнички и товарни возила, се предвидува намалување на патарините за 20 отсто за возила од прва и втора категорија(патнички возила)и за 30 отсто за возила од трета и четврта категорија (патнички возила со приколка, џипови, комби, автобуси и товарни

Енергетски перспективи, 20.06.2008
26.09.2008

Вардар како најголема река во Македонија,е енергетски најнеискористен.

Очи широко отворени, 06.06.2008
25.09.2008

Првпат досега се случи народот да гласа „за“, а не „против“. По 20 месеци работа на ВМРО-ДПМНЕ, граѓаните почувствуваа поинаков стил на работа на политичарите, и убедливо се изјаснија дека оваа политика ја поддржуваат.

Преродбата продолжува, 30.05.2008
24.09.2008

Во НАТО и во ЕУ ќе влеземе како Македонци со македонски јазик и македонска писменост и култура. Тоа е црвената линија под која нема да правиме отстапки. Сите што ветуваат лесни решенија преку ноќ, јавно нека им кажат на граѓаните каде е нивната црвена линија.

Изгорени од сонцето, 23.05.2008
23.09.2008

Во„Сонцето“предводено од СДСМ,„аспиринот“е заведен под името „Коалиција за Европа“. Овој лек ја лекува болката „Влез во НАТО“ за само 6 месеци. Исто така „лекот“ ја третира и болката „Европа на дланка“ за период што ќе не' изненади.

Откупни центри, 16.05.2008
22.09.2008

На сите ни се врежани сликите од пред две-три години кога гледавме фрлени лубеници, истурено млеко по улиците, необрана летнина, гневни земјоделци. Пред очи ми е сликата на краставици кои наместо да се најдат на пазарите беа фрлани под тркалата на тракторите.

Поддршка на земјоделството, 09.05.2008
21.09.2008

Прв пат земјоделецот во Македонија има јасна слика пред себе колку државата ќе вложи во развојот на земјоделството.

Pages