Говори

Обраќање на ЗПВРМ Зоран Ставрески промоцијата на новиот систем за On-line пријавување и одјавување на работниците, 03.12.2008
20.10.2009

Вашa екселенцијо, амбасадоре Рикер,
Колеги од Владата на Република Македонија,

Обраќање на вицепремиерот Зоран Ставрески на Бизнис Форум во Грац, Австрија, 18.11.2008
25.11.2007

Четврта средба на земјите од Југоисточна Европа „Инвестирање на Балканот - авантура или придонес кон стабилноста“

Обраќање на вицепремиерот Зоран Ставрески по повод економскиот форум “Забрзано кон Европската унија“, 03.11.2008 година
24.11.2007

Почитуван претседател на Стопанската Комора на Македонија, г-дин Бранко Азески,
Почитувани претседатели и претставници на национални стопански комори,

Обраќање на вицепремиерот Зоран Ставрески по повод Денот на Обединетите нации, 24.10.2008
23.11.2007

Почитувана г-ѓа Силва Мехиас, постојан претставник на ООН во Република Македонија,
Почитуван г-дин Срѓан Керим,

Обраќање на ЗПВРМ Зоран Ставрески како претседател на Годишното собраниe на Светска Банка и ММФ, 13.10.2008 Вашингтон
22.11.2007

г-дин Штраус Кан, директор на ММФ,
г-дин Зелик, претседател на Светската банка,

Oбраќање на вицепремиерот м-р Зоран Ставрески на четвртата Конференција за унапредување на извозот, 02 Октомври 2008
21.11.2007

Ваши екселенции,
Почитувани членови на Владата на Република Македонија

Обраќање на ЗПВРМ Ставрески во Штипскиот универзитет, 01 Октомври 2008
20.11.2007

Почитуван проректоре,

Почитувани претставници на академската средина,

Обраќање по повод изборот на Битола за најдобар град за водење бизнис, 14.07.2008
19.11.2007

Почитувани екселенции,
Почитувани претставници на Светската банка,
Почитувани претставници на локалната самоуправа,

Обраќање на Форумот за земјоделство во организација на “Фармер”, Неготино 11.07.2008
18.11.2007

Почитувани земјоделци,
Почитувани стопанственици,

Pages