Говори

Обраќање на ЗПВРМ Ставрески по повод основањето на Комора на консултанти и обучувачи во Македонија, 26.06.2009
22.10.2009

Почитувана екселенцијо г-ѓа Симоне Филипини, амбасадор на Кралството Холандија,
Почитувани основачи и членови на комората,

Обраќање на ЗПВРМ Ставрески по повод основањето на Словенечко – Македонски деловен клуб, 22.06.2009
22.10.2009

Почитуван министер за развој и европски работи на Република Словенија г. Митја Гаспари,

Почитуван Амбасадор на Република Македонија во Република Словенија г. Филиповски,

Обраќање на ЗПВРМ Ставрески на втората седница на Управниот комитет на Проектот „Поддршка во подготовката на НСОР“, 11.06.2009
22.10.2009

Почитувани  членови  на управниот комитет,
Почитувани претставници на Амбасадата на Кралството Шведска и Шведската Агенција

Обраќање на ЗПВРМ Зоран Ставрески на Бизнис форумот меѓу македонските и украинските бизнисмени, Охрид, 29.05.2009
22.10.2009

Почитуван г. Валериј Пјатницкиј, заменик министер за економија на Украина,
Почитуван г. Виталиј Москаленко, амбасадор на Украина во Република Македонија,

Обраќање на ЗПВРМ Зоран Ставрески по повод свеченото отворање на детската градинка Гоце Делчев во општина Илинден, 19.03.2009
22.10.2009

Почитувани претставници на Владата,

Почитувани претставници на локалната власт,

Обраќање на Вицепремиерот Ставрески на поставување на камен - темелникот на регионалниот пат Р-112 Коњско - Кожуф, 08.03.2009
22.10.2009

Почитувани претставници на Владата на Р.М,
Почитувани претставници на локалната самоуправа,

Обраќање на ЗПВРМ Зоран Ставрески на Бизнис форумот меѓу македонски и украински бизнисмени во Киев, Украина, 20.02.2009
22.10.2009

Почитуван г. Сергеј Скрипченко, претседател на Украинската Комора за трговија и индустрија,
Почитуван г. Валериј Пјатницкиј, заменик министер за економија на Украина,

Обраќање на ЗПВРМ г. Зоран Ставрески по повод отворањето на новата деловна зграда на НЛБ Групацијата, 23.01.2009
22.10.2009

Почитуван г. Јанчевски (Претседател на УО на НЛБ Тутунска банка),

Почитуван г. Крамар (Претседател на Управата на НЛБ а.д),

Обраќање на вицепремиерот Зоран Ставрески на презентацијата на Едношалтерскиот систем, 22.12.2008
22.10.2009

„Ваша екселенцијо амбасадоре Рикер,
Почитуван директор на Царинската управа на Република Македонија, г. Ванчо Каргов,

Pages