Говори

Обраќање на МФ Тевдовски по повод потпишување Меморандум за финансиска инклузија

20 март 2019, Скопје - Живееме во време на Финтек...Во време кога постојано се поместуваат границите во финансиската технологија...Кога може да се врши плаќање со facerecognition...Кога преку мобилни и веб-апликации можат да се вршат секакви финансиски трансакции.

Котација на државни обврзници на Македонска берза

Денеска потпишавме договор со Македонска берза, кој овоможува државните обврзници да котираат на берзата. Котацијата ќе започне од почетокот на 2019 година. Со ова ги следиме европските трендови, но и примерите на сите развиени земји со функционален пазар на капитал.

Експозе на буџетот за 2019 година - Пленарна седница

Предлог-Буџетот на Република Македонија за 2019 година е најдобра потврда дека Владата продолжува посветено да работи на постигнувањето на клучните цели и приоритети на општеството: повисоки стапки на економски раст, подобар животен стандард на населението, владеење на правото, повисоко ниво на социјална правда и зачленување во ЕУ и НАТО.

Обраќање на министерот Тевдовски на потпишувањето на Спогодбата меѓу Владата на РМ и Владата на СР Германија за финансиска соработка 2017 година

20 декември 2017, Скопје - Денеска, во Свечената сала на Владата на Република Македонија, неговата екселенција, амбасадорот на Сојузна Република Германија Томас Герберих и министерот за финансии, Драган Тевдовски, ја потпишаа Спогодбата меѓу Владата на Р. Македонија и Владата на СР Германија за финансиска соработка 2017 година.

Обраќање на министерот Тевдовски по повод завршување на изградбата на Пречистителната станица во Струмица

18 декември 2017, Струмица - Министерот за финансии, д-р Драган Тевдовски, присуствуваше на настан по повод завршување на изградбата на Пречистителната станица во Струмица. Во продолжение е неговото обраќање:

 

 

Обраќање на МФ Драган Тевдовски на министерската конференција во Париз, Франција

Обраќање на МФ Драган Тевдовски на министерската конференција во Париз, Франција

14 Декември 2017, Париз- Министерот за Финансии се обрати на министерската конференција на тема „Доброто јавно управување - сервис за граѓаните и бизнисите“ . Тој се обрати на панел дискусијата -„Како јавното управување може да направи разлика која придонесува за долготраен економски развој?“ Во продолжение е неговото обраќање:

Обраќање на министерот Тевдовски по повод 25 години македонско - германска соработка

6 декември 2017, Скопје - Вечерва, во МОБ, министерот за финансии, Драган Тевдовски заедно со неговата екселенција, амбасадор на Сојузна Република Македонија, Томас Герберих, германските партнери, институции и фондации застапени во Македонија и претставници на Владата, го прослави јубилејот „25 години германско-македонска соработка“, во организација на германската амбасада во Скопје. Во прoдолжение е обраќањето на министерот:

Ваша екселенцијо, амбасадор на Сојузна Република Германија, г – дин, Томас Герберих

Ваши екселенции,

Обраќање на министерот за финансии Драган Тевдовски за Програмата за реформи на управување со јавни финансии

19 септември 2017, Скопје - Денеска во Министерството за финансии е организирана јавна дебата за Програмата за реформи и за управување со јавни финансии 2018-2021 на која учествуваа преставници на меѓународните финансиски институции, невладините организации и експертската јавност. Во продолжение е воведниот говор на министерот за финансии Драган Тевдовски:

Експозе за завршна сметка за Буџетот за 2016 година - обраќање на МФ Тевдовски

Буџетот и завршната сметка за 2016 година се нешто посебно! Дали знаете зошто? Буџетот за 2016 беше креиран од еден министер за финансии, беше спроведуван и прекројуван од неговиот наследник од истата влада, а отчет за него давам јас како министер за финансии на новата влада.

Поздравен говор на министерот Тевдовски на иницијалниот состанок за ПЕР

Со задоволство Министерството за финансии го отвара процесот за изработка на Програмата на економски реформи, за периодот 2018 - 2020 година. Овој документ ќе претставува основа за клучните реформски процеси на Владата на Република Македонија, кои дополнително ќе го интензивираат нашиот дијалог со ЕУ.

Subscribe to RSS - Говори