Search

Search results

 1. Ставрески: Одобрени над 20 милиони евра субвенционирани станбени кредити

  ... досега го решиле прашањето за сопствен дом преку проектот „Купи куќа, ... со 3,5 милиони евра субвенции, вели вицепремиерот и министер ... станбени субвенционирани кредити од проектот. Колку станбени ...

  natalija.skalova - 02/02/2016 - 17:39

 2. Ставрески: Одобрени над 20 милиони евра субвенционирани станбени кредити

  ... досега го решиле прашањето за сопствен дом. Државата помогна со 3,5 милиони евра субвенции преку овој проект, вели ... станбени субвенционирани кредити од проектот. Колку станбени ...

  natalija.skalova - 02/02/2016 - 17:39

 3. Министерот Ставрески ги додели одлуките за првите субвенционирани кредити од „Купи куќа, купи стан“

  ... се првите субвенционирани кредити од Владата на Република Македонија ... вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески.   ... е 1.447.614 евра, од кои одобрените субвенции се 271.239 евра. Субвенцијата за ...

  Ivana.Bilbilovska - 12/05/2012 - 19:00

 4. Од 29 април ќе може да се аплицира за 8 милиони евра бескаматни кредити

  ... ковид-19, ќе можат да аплицираат за 8 милиони евра бескаматни кредити преку ... добивка и данок на личен доход, 50% субвенции на придонеси, директна ...

  mihail.vasilevski - 24/04/2020 - 15:35

 5. Ставрески: Проектот “Купи куќа за млади“ дава многу поголеми субвенции и поддршка за младите

  ... дека заштедите од “Купи куќа за млади“, можат да достигнат и до 33.000 евра, ... бидејќи дава многу поголеми субвенции и многу поголема поддршка за ...

  natalija.skalova - 21/12/2015 - 09:06

 6. Нов владин проект „Купи куќа за млади“ - субвенции за куќа за лица до 35 години

  ... 17 декември 2015 (МИА) - „Купи куќа за млади“ е новиот проект на Владата со цел ... во изминатите четири години со субвенции во износ од 4 милиони и 700 илјади ...

  natalija.skalova - 18/12/2015 - 11:05

 7. Обраќање на третиот форум во организација на “Фармер”, 08.05.2008

  ... ориентираните гранки и можност за намалување на трговскиот дефицит ”, кој ... одвои вкупно 90 милиони евра субвенции, наспроти 4-5 милиони евра ... Затоа, обезбедивме рурални кредити за земјоделството преку ...

  admin - 20/01/2010 - 19:31

 8. Обраќање по повод Третиот форум во организација на “Фармер”, 06 Maj 2008

  ... ориентираните гранки и можност за намалување на трговскиот дефицит ”, кој ... одвои вкупно 90 милиони евра субвенции, наспроти 4-5 милиони евра ... Затоа, обезбедивме рурални кредити за земјоделството преку ...

  admin - 21/01/2010 - 10:09

 9. Обраќање по повод отворањето на фабриката за добиточна храна Нутричел, с.Челопек, 12.05.2008

  ... работа. Решителноста за обнова и проширување на капацитетите и ... обезбедивме 90 милиони евра субвенции за поддршка на земјоделството од ... обезбедивме поволни рурални кредити со каматни стапки од 4% за ...

  admin - 20/01/2010 - 19:26

 10. Земјоделски кредитен фонд, 14.12.2007

  Најзначајна новина за земјоделците е што новите кредити ќе бидат одобрени под исклучително ... се поставени. Заедно со штедрите субвенции кои во следниот тригодишен ...

  admin - 26/11/2009 - 09:09