Заменик министер

Гзим Беадини

Датум на раѓање: 06.08.1988 година
с.Голема Речица, Тетово

Семеен статус: оженет, родител на две деца

ОБРАЗОВАНИЕ

Магистерски Студии - Финансии и Сметководство

Економски Факултет – Државен Универзитет во Тетово

РАБОТНО ИСКУСТВО

2013 - 2016

Советник во Министерство за Образование и Наука

2016

Заменик министер за финансии

ОБУКА

2011

НОВА Консалтинг Едукација Скопје
 

ИТ - Способности

Microsoft Office Word 2007, Microsoft Office PowerPoint 2007, Интернет

Мајчин јазик: албански, а одлично зборува и македонски и англиски јазик.