Вести

21.08.2008

Прометеј ја направи врската помеѓу небото и земјата така што го украде огнот од боговите и му го даде на човекот. Казнет за оддавањето на древната тајна, тој беше симнат од небото и во маки беше окован на земјата.

20.08.2008

Мојот комшија Павле отсекогаш сакаше да отвори сопствен бизнис. И отсекогаш го сакаше спортот. Во 2003, тој го напушти работното место, го продаде старото пежо и ги извади парите од штедната книшка во Стопанска банка.

19.08.2008

Секоја политичка автобиографија во последниве сто години почнува со објаснување зошто авторот се одлучил да влезе во политичкиот живот.

18.08.2008

Клуч на пазарното јакнење на компаниите претставува високата употребна вредност на производите и услугите и производството на нови производи со висока додадена вредност, при што целта е поквалитетно и поефтино производство.

17.08.2008

„Квалитетно е!“, рекоа пред десетина години едни политичари и некои „експерти за се'“ и спроведоа професионално некомпетентна, економски штетна и правно криминална приватизација. Приватизација, која направи илјадници луѓе да живеат несреќен живот.

16.08.2008

Имам еден добар пријател кој е голем мераклија на "марки". Посебно е "хипнотизиран" од една што тој ја нарекува "со четири букви", или БОСС. Што и да е, да се купи нешто што ги има четирите букви од овој светски реномиран бренд.  Имам еден друг близок пријател, кој пак има поинаков стил.

15.08.2008

За да креираш нешто, мораш самиот да бидеш нешто

Johann Wolfgang von Goethe

 

14.08.2008

Како се наближува крајот на првата година од работењето на владата, се зголемува и бројот на анализи, оценки и коментари за тоа што е постигнато и што не е постигнато од новиот состав.

13.08.2008

Дваесетина години по завршувањето на студената војна, многумина предвидуваа крај на биполарниот светски поредок и негова замена со унилатерализам во кој САД ќе имаат воена, политичка и економска супремација.

12.08.2008

Тоа е барем едноставно. Смени ја реалноста.

 

Pages