Вести

10.08.2008

Постојат три начини за нацијата да стекне богатство: првиот е преку војна, како што направија Римјаните, ограбувајќи ги земјите кои ги поробија.

09.08.2008

Првата лекција во учебникот на економистите е дека ресурсите се органичени, а желбите не.....првата лекција во учебникот на политичарите е: заборавете на лекцијата од економистите.

Томас Соул

 

13.02.2008

Dr. Trajko Slaveski was elected Macedonia's Minister of Finance in August 2006.

He is an author and co-author of several books and numerous articles in scientific journals and popular press publications on privatization, economic restructuring, economic growth and development, economic and social functions of the state.

13.02.2008

"Измените на законот за енергетика се однесуваат на енергетскиот пазар во Македонија, а не на ЕЛЕМ, МЕПСО или на ЕВН".

 

13.02.2008

"Приватно со ЗПВРМ Зоран Ставрески"

 

13.02.2008

"Професионални и лични приоритети  за 2007 година"

 

13.02.2008

"Трошиме пари, ама со ефект"

 

Вест: Изостанаа крупните странски инвестиции. Зошто немаа ефект големите маркетиншки кампањи за кои беа потрошени поприлично буџетски пари?

25.11.2007

Четврта средба на земјите од Југоисточна Европа „Инвестирање на Балканот - авантура или придонес кон стабилноста“

24.11.2007

Почитуван претседател на Стопанската Комора на Македонија, г-дин Бранко Азески,
Почитувани претседатели и претставници на национални стопански комори,

Pages