Вести

23.09.2008

Во„Сонцето“предводено од СДСМ,„аспиринот“е заведен под името „Коалиција за Европа“. Овој лек ја лекува болката „Влез во НАТО“ за само 6 месеци. Исто така „лекот“ ја третира и болката „Европа на дланка“ за период што ќе не' изненади.

22.09.2008

На сите ни се врежани сликите од пред две-три години кога гледавме фрлени лубеници, истурено млеко по улиците, необрана летнина, гневни земјоделци. Пред очи ми е сликата на краставици кои наместо да се најдат на пазарите беа фрлани под тркалата на тракторите.

21.09.2008

Прв пат земјоделецот во Македонија има јасна слика пред себе колку државата ќе вложи во развојот на земјоделството.

20.09.2008

ВМРО-ДПМНЕ нема да прифати промена на Уставот со цел промена на уставното име, ниту предлози што ќе ги нарушат македонскиот национален идентитет, нација и јазик.Нема да дозволиме какво било решение и компромис да бидат наметнати од политичари, влада или од парламентот без претходно да бидат консул

19.09.2008

Деновиве слушавме тези од разни душегрижници за македонството дека оваа влада во процесот на избори нема да има легитимитет да носи одлуки за преговорите за името и за евентуалниот договор.

18.09.2008

Дрвото на парадоксот беше сосема обично дрво кое растело во нормални услови. Уметникот за да ја изрази парадоксалноста, го откорнал дрвото од корен, го превртел наопаку и го насадил со коренот во воздух, а стеблакот во земја.

17.09.2008

Инвестициите во образованието се аполитични и тие не можат да дадат резултат на краток и среден рок, во вообичаениот политички циклус од четири години. Долгорочно, тоа се најдобрите можни инвестиции

16.09.2008

Наместо млечни кризи што ги гледавме во минатото, со истурање на млекото по улиците поради монополот на битолската млекарница, во иднина ќе имаме млечна криза поради недостиг од млеко во однос на побарувачката за откуп од зајакнатата конкуренција.

15.09.2008

Производството на „Џонсон контролс“ и „Џонсон Мети“ ќе го зголеми македонскиот БДП за околу 15-20 отсто. Нивниот влез во Македонија испраќа јасен сигнал до стотици фирми во светот кои се нивни снабдувачи, да се придружат.

14.09.2008

Дрвото како симбол на животот е присутно во речиси секоја култура. Садењето на ново дрво значи раѓање на нов живот. Уништувањето на едно дрво значи и уништување на еден живот. Со губењето на листовите на есен и со нивното повторно разлистување на пролет, дрвата симболизираат еден животен циклус.

Pages