Вести

01.04.2009

Македонија не води никакви тајни преговори со ММФ, изјави денеска во Охрид министерот Трајко Славески, коментирајќи го таквото тврдење на Даниел Дончев објавено во денешен „Утрински весник“.

 

23.03.2009

Ја известуваме јавноста дека денес Министерството за финансии официјално го поднесе акредитацискиот пакет за децентрализирано управување со фондовите од четвртата ИПА компонента (Развој на човечки ресурси) до службите на Европската комисија.

 

21.02.2009

Сите добиваат со реформата „бруто-плата“

21.02.2009

Не чека борба за секое работно место

21.02.2009

Македонија нема да биде во рецесија во 2009 година, туку растот ќе биде малку побавен отколку во последните две години

21.02.2009

Не чекаат сериозни предизвици

21.02.2009

ВМРО-ДПМНЕ има кадри за претседател

29.01.2009

Почитувани,

 

Со оглед на тоа дека се наоѓаме пред период на непосредна имплементација на мерките предвидени со воведувањето на системот на договарање, пресметка и исплата на бруто плата на вработените

15.01.2009

Во врска со обуката за вршење осигурително брокерски работи спроведена во периодот од 2 до 13 февруари 2009 година, Министерството за финансии ги информира учесниците на обуката кои го положиле испитот за осигурителен брокер (согласно објавениот Конечен Список на кандидати кои го положиле испитот за осигурителен брокер објав

30.10.2008

Деновиве Владата ја објави Програмата эа Инфраструктурни Проекти за периодот 2009-2016 година. Со неа эа прв пат се пристапи кон долгорочно планирање на националните приоритети во инфраструктурата, кои се предвидени да се реализираат не само во мандатот на оваа влада, туку и идните влади.

Pages