Вести

14.07.2017

Буџетот и завршната сметка за 2016 година се нешто посебно! Дали знаете зошто? Буџетот за 2016 беше креиран од еден министер за финансии, беше спроведуван и прекројуван од неговиот наследник од истата влада, а отчет за него давам јас како министер за финансии на новата влада.

Нови податоци на веб страната на МФ за поголема транспарентност и отчетност
14.07.2017

17 јули 2017, Скопје - Министерството за финансии, во рамки на реформите за транспарентност и отчетност, објави нови податоци во кои јавноста претходно немаше увид. Станува збор за најнови податоци за извршување на буџетите на општините за првата половина од 2017 година.

Министерот за финансии Тевдовски на конференција на ММФ
11.07.2017

11 јули 2017, Дубровник - Министерот за финансии д-р Драган Тевдовски учествува на конференција на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), која се одржува во Дубровник во периодот од 10 до 11 јули.

Владата го усвои ребалансот на Буџетот
07.07.2017

7 јули 2017, Скопје -  Ребаланс на Буџетот за пораст на платите, за поддршка на домашните претпријатија, за нови работни места, за да останат младите во Македонија

Средба со амбасадорот на Велика Британија Чарлс Гарет
06.07.2017

6 јули 2017 Скопје - Министерот за финансии д-р Драган Тевдовски и заменик-министерката за финансии д-р Ширет Елези денеска остварија средба со амбасадорот на Обединетото Кралство во Македонија, Неговата екселенција г. Чарлс Гарет.

МФ: Нова веб страна за поголема транспарентност на јавните финансии
06.07.2017

6 јули 2017, Скопје - Министерството за финансии направи промена на структурата на својата веб-страница.

Министерството за финансии го отплати долгот кон Дојче банка во висина од 77,3 милиони евра
05.07.2017

5 јули 2017, Скопје - Министерството за финансии денеска во целост го отплати заемот кон Дојче банк од 2012 година во висина од 77,3 милиони евра. Заемот беше со каматна стапка од 6,456% и беше наменет за финансирање на буџетскиот дефицит и рефинансирање на обврските кои достасуваат по основ на редовна отплата на државниот долг.

Известување од министерот за финансии д-р Драган Тевдовски до Институтот за сметководители и овластени сметководители на РМ
05.07.2017

4 јули 2017, Скопје - Министерството за финансии реагира на Одлуката на Институтот за сметководители и овластени сметководители на Република Македонија (ИСОС), со која значително се зголемува висината на минималните трошоци за вршење книговодствени работи и на надоместокот за сметководствени услуги.

Државните хартии од вредност се за финансирање на буџетскиот дефицит
04.07.2017

4 јули 2017, Скопје - Со цел реализирање на расходите во Буџетот за 2017 година, Министерството за финансии, како што веќе најави, повлече средства од домашниот пазар на капитал за финансирање на буџетскиот дефицит.

Pages