Вести

Измени и дополнувања на Буџетот за 2017
01.08.2017

1 aвгуст 2017, СкопјеМинистерот за финансии, Драган Тевдовски се обрати во Собранието на РМ по повод ребалансот на Буџетот за 2017 година.

Состојба на државен и јавен долг до 30.06.2017 година
31.07.2017

31 јули 2017, СкопјеМинистерството за финансии ја објави состојбата на јавниот долг заклучно со 30.6.2017 година.

Средба со новиот регионален директор на Светска Банка за Западен Балкан
27.07.2017

26 јули 2017, Скопје  - Остварена е средба помеѓу министерот за финансии на Р.М. и Линда Ван Гелдер, новиот регионален директор на Светска Банка за Западен Балкан. На состанокот беа присутни и други претставници од Министерството и  Светска Банка.

Средба на МФ со Луиза Винтон, претставничка на ООН
26.07.2017

26 јули 2017, Скопје - Министерот Драган Тевдовски оствари средба со Луиза Винтон, претставничка на Обединетите Нации и координатор на UNDP во Р. Македонија и нејзиниот тим.

Нов и подобрен „Полугодишен извештај за извршување на Буџетот за 2017“
21.07.2017

21 јули 2017, Скопје - Министерството за финансии го издаде полугодишниот извештај за извршувањето на Буџетот на Р.М.

Средба со амбасадорот на Израел
21.07.2017

20 јули 2017, Скопје - Mинистерот за финансии д-р Драган Тевдовски оствари средба со неговата екселенција, амбасадорот на Израел во Македонија, Дан Ориан.

Транспарентно за неплатените обврски - обраќање на МФ Тевдовски
20.07.2017

Денеска ги објавуваме неплатените обврски на државните институции, со пресечен датум 31.05.2017.Прегледот на неплатените обврски што ќе го презентираме е изработен врз основа на податоци кои што буџетските корисници, фондови, јавни претпријатија и општини ги доставија до Министерството за финансии. Затоа Министерството за финансии не може да ја гарантира нивната веродостојност.

Транспарентно за раздолжувањето и задолжувањето на Министерството за финансии до 18.07.2017
18.07.2017

18 јули 2017, Скопје - На денешната аукција Министерството за финансии издаде државни хартии во вредност од 652 милиони денари или 10,6 милиони евра.

Обраќање на МФ Тевдовски за Ребаланс на Буџет 2017
17.07.2017

17 јули 2017, Скопје - Почитувани пратеници, најпрвин би сакал да Ве поздравам и да посакам убава енергија при работата на комисијава. Пред Вас е предлог за ребаланс на буџетот за 2017 година. На него Министерството за финансии напорно работеше од почетокот на јуни.

14.07.2017

Буџетот и завршната сметка за 2016 година се нешто посебно! Дали знаете зошто? Буџетот за 2016 беше креиран од еден министер за финансии, беше спроведуван и прекројуван од неговиот наследник од истата влада, а отчет за него давам јас како министер за финансии на новата влада.

Pages