Вести

Реализација на приходи и расходи за јули 2017
25.08.2017

25 август 2017 Скопје - Министерството за финансии денеска ја објави реализацијата на приходите и расходите за месец јули.

Граѓански буџет 2017
24.08.2017

24 август 2017, Скопје - Што е Граѓански буџет? Зошто е потребен? Погледнете на видеото...

Министерството за финансии го објави Граѓанскиот буџет
23.08.2017

23 август 2017, Скопје - За да државниот Буџет биде подостапен и транспарентен за граѓаните, тимот од Министерството за финансии изработи Граѓански буџет, во кој, на начин близок до широката јавност, се претставени клучните информации од Буџетот на државата.

Обраќање на МФ Тевдовски за искористеност на ИПА
22.08.2017

21 август 2017, Скопје - На Република Македонија ѝ се достапни средства од Инструментот за претпристапна помош (ИПА) на Европската Унија преку две финансиски перспективи: ИПА 2007-2013 и ИПА 2014-2020.

МФ го објави Предизборниот финансиски извештај
21.08.2017

21 август 2017, Скопје - Министерството за финансии денеска го објави Предизборниот финансиски извештај, во кој детално се прикажани сите приходи и расходи од Буџетот на Република Македонија по ставки, за периодот од 1 јануари 2017 година до 18 август 2017 година, односно заклучно две недели од датумот на распишување на изборите.

15.08.2017

15 август 2017, Скопје - Министерството за финансии на аукцијата одржана на 15.8.2017 година издаде државни хартии од вредност во износ од 2,701 милијарда денари (43,93 милиони евра).

Резултати од одржаната аукција на државни хартии од вредност
10.08.2017

8 август 2017, Скопје - Министерството за финансии на аукцијата одржана на 8.8.2017 година издаде државни хартии од вредност во износ од 1,871 милијарда денари (30,4 милиони евра).

Собранието го усвои ребалансот на буџетот
06.08.2017

6 август 2017, Скопје - На денешната пленарна седница пратениците го усвоија ребалансот на Буџетот за 2017 година.

Aгенцијата “Фич” го потврди кредитниот рејтинг на Македонија
05.08.2017

4 август 2017, Скопје - Aгенцијата „Фич“ соопшти дека го потврдува постојниот кредитен рејтинг на Македонија, ББ со негативен изглед.

Pages