Соопштенија

Large interest in today’s auction of treasury bills

There was large interest shown in treasury bills offered by the Ministry of Finance on today’s auction. Three-month treasury bills, with and without foreign exchange clause, were offered, as well as 12-month treasury bills with foreign exchange clause.

Ministry of Finance introduced government securities with foreign exchange clause

Today, Ministry of Finance introduced new financial instrument on the government securities market, government securities with foreign exchange clause.

Министерството воведе државни хартии од вредност со евро-клаузула

Нов финансиски инструмент на пазарот на државни хартии од вредност државни хартии од вредност со девизна клаузула, воведе од денеска Министерството за финансии.

Исплатена петнаесеттата рата од обврзниците за старо девизно штедење

 

Министерството за финансии ги известува граѓаните дека на 01.04.2009 година достаса за исплата рата (петнаесетта главница и камата) од обврзниците за старо девизно штедење.

 

МФ го поднесе акредитацискиот пакет за децентрализирано управување со фондовите од IV ИПА компонента

Ја известуваме јавноста дека денес Министерството за финансии официјално го поднесе акредитацискиот пакет за децентрализирано управување со фондовите од четвртата ИПА компонента (Развој на човечки ресурси) до службите на Европската комисија.

 

Реакција на текстот "Ем цела, ем помала плата!", објавен во Шпиц

Министерството за финансии и јавноста се навикнаа на погрешното информирање, што од самиот почеток на реформата "Цела плата" го практикува вашиот ценет (бесценет!) дневен весник.

 

Pages