Вести

Министерот за финансии Кирил Миноски денеска оствари средба со амбасадорката на СР Германија Кристине Алтхаузер. На средбата беш
14.11.2016
Средба на министерот Миноски со германската амбасадорка во Македонија

Министерот за финансии Кирил Миноски денеска оствари средба со амбасадорката на СР Германија Кристине Алтхаузер.

Наградени ученици на конкурсот за творби по повод Ден на штедење
11.11.2016
Наградени ученици на конкурсот за творби по повод Светскиот ден на штедење

На конкурсот во прва категорија (ликовна творба - основно образование и литературна творба - средно образование), на тема:

Нето задолжувањето со аукцијата на ДХВ закажана неделава е еднакво на нула
17.10.2016
Нето задолжувањето со аукцијата на ДХВ закажана неделава е еднакво на нула

Министерството за финансии денеска во стопанството врати 1,8 милијарди денари по однос на доспеани за исплата државни хартии од вредност. Во среда по истата основа, Министерството за финансии ќе врати 115 милиони денари.

Pages