Вести

МФ: Транспарентно ги објавуваме сите податоци согласно методологијата на ММФ
24.03.2017
МФ: Транспарентно ги објавуваме сите податоци согласно методологијата на ММФ

24 март 2017 Скопје - Повторно ќе апелираме да не се злоупотребуваат редовните активности на Министерството за финансии во политички цели. Тие се согласно светски стандарди, усогласени со меѓународните финансиски институции. 

МФ: Да не се злоупотребуваат аукциите на државни хартии за дневно-политички цели
21.03.2017
МФ: Да не се злоупотребуваат аукциите на државни хартии за дневно-политички цели

21 март Скопје - Во однос на денешното соопштение на СДСМ со кое партијата се обидува да влијае на реализација на аукција на државни хартии од вредност која се уште не е започната, Министерството за финансии би сакало да информира дека:

Министерот Миноски на средби со Светска банка и ЕК на економски теми
09.03.2017
Министерот Миноски на средби со Светска банка и ЕК на економски теми

9 март 2017 Скопје - Министерот за финансии Кирил Миноски оствари средби со претставници на Светската банка и Европската комисија по повод реализацијата на тековни проекти и Програмата за економски развој.

Pages