Интервјуа

Гостин во Дневникот на Сител Вицепремиерот Зоран Ставрески
31.08.2009

Со вториот ребаланс ќе се скратат од 4 до 4,5 милијарди денари. Ќе се крати на непродуктивни расходи а некои од проектите со забавена динамика ќе се реализираат во 2010 година.

Гостување на Вицепремиерот Ставрески во вестите на А1
20.07.2009

Ребаланс на буџетот сепак ќе има

Државата сепак ќе ги скуси трошоците. Интензивно се подготвува ребаланс на буџетот. Конечната верзија на приходите и расходите на Владата ќе биде доставена на крајот на август.

Интервју на Вицепремиерот Ставрески за Вест
20.07.2009

Нема девалвација ни од септември

Ако оцениме дека има потреба од формален аранжман со ММФ за да се задржи макроекономската стабилност ние нема да размислуваме. Значи, отворени ги држиме сите врати и сметам дека тоа е разумен пристап во вакви услови кога има светска економска криза

Интервју на Вицепремиерот Ставрески за Радио Слободна Европа
20.07.2009

Ребалансите на буџетот се вообичаена работа. Ќе има потреба од ребаланс, во текот на третиот квартал од годинава, меѓутоа, таа потреба не е од ургентен карактер. Моите проценки се дека нема потреба од толкав висок износ на намалување на расходите

Интервју на Вицепремиерот и Министер за Финансии Ставрески за Време
20.07.2009
Ребаланс ќе има, ама не сега

Интервју на министерот д-р Трајко Славески за Дневник
21.02.2009

Сите добиваат со реформата „бруто-плата“

Интервју за Нова Македонија, 08.01.2009
21.02.2009

Не чека борба за секое работно место

Интервју за Транспорт и Логистика, јануари 2009
21.02.2009

Македонија нема да биде во рецесија во 2009 година, туку растот ќе биде малку побавен отколку во последните две години

Pages