Интервјуа

Интервју на министерот д-р Трајко Славески за неделникот ФОРУМ
23.11.2007

НЕ ПЛАШЕТЕ СЕ ОД ГОЛЕМ БУЏЕТ

Апсурдно е тврдењето дека граѓаните и фирмите ќе бидат даночно
преоптоварени.

Интервју за "Форум", 18.11.2007
23.11.2007

"Намалените даноци се главен адут на Владата"

Интервју за "Капитал", 24.10.2007
23.11.2007
"Ќе ги промовирам интересите на македонија и регионот"

Позицијата Претседавач со Генералнoто собрание на Светската банка и Меѓународниот монетарен фонд во 2008 година е пред се чест за Македонија, која како мала земја добива висока функција.

Интервју за "Глас на Америка", 22.10.2007
23.11.2007

"Зоран Ставрески избран за претседавач на идното годишно собрание на ММФ и СБ"

 

Интервју за "Wirtschaftsblatt", 04.10.2007
23.11.2007
"Македонија ќе стане извозник на струја"

Интервју за "Капитал", 22.08.2007
23.11.2007

"Реформите треба да ја подобрат личната среќа на граѓаните"

 

Интервју за "Форум", 13.07.2007
23.11.2007

"Mора да научиме да веруваме во успех"

 

Интервју за "Глобус", 03.07.2007
23.11.2007

"Власта го врати оптимизмот на луѓето"

Најголемиот број граѓани сакаат да плаќаат даноци
30.06.2007

Новите трошоци предвидени со ребалансот се потреба, а не луксуз и со нив покриваме приоритетни проекти, за кои дури и не обезбедивме доволни финансиски средства, вели Славески.

Интервју за "Die Presse", 26.04.2007
30.06.2007

"Македонија сега му дава приоритет на развојот пред стабилноста – и со тоа бележи први успеси"

 

Pages