Интервјуа

Интервју за Форум, 31.12.2008
21.02.2009

Не чекаат сериозни предизвици

Интервју за Утрински весник, 27.12 2008
21.02.2009

ВМРО-ДПМНЕ има кадри за претседател

Интервју за Дневник , 18.10.2008
25.10.2008

Заштедите на граѓаните се сигурни во банките

Интервју за Гласот на Америка на Македонски јазик, Вашингтон, 14-ти октомври 2008
25.10.2008

Ставрески за одразот на глобалната финансиска криза во Македонија:  Владата подготвена да реагира доколку има потреба

Интервју за Гласот на Америка на Македонски јазик, Вашингтон, 10-ти октомври 2008
25.10.2008

Ставрески во Вашингтон лобира за натамошна поддршка на Македонија од Светската банка, Меѓународниот монетарен фонд и САД

Интервју на министерот д-р Трајко Славески за Нова Македонија
10.09.2008

Тоа што го гледаме во трговијата не е инфлација

Министерот за финансии Трајко Славески е голем оптимист во остварувањето на проекциите на Владата за одржлив економски развој на среден рок.

Интервју за "Капитал", 16.06.2008
10.09.2008

"ТОП 100 извозници на Македонија"

1. Кои мерки и политики Владата предводена од ВМРО ДПМНЕ планира да ги преземе во текот на својот мандат за да го поттикне извозот и да ја подобри извозната конкурентност на македонските компании?

Интервју за "Капитал", 22.05.2008
10.09.2008

"Над 500 милиони евра од буџетот за земјоделците до 2012!"

 

Интервју за "Дневник", 29.04.2008
10.09.2008

"Направивме разлика, сега ни треба поголема поддршка"

 

Pages