Говори

Обраќање пред регионалните стопански комори на Прилеп и Битола, 22.03.2007
23.09.2007

Почитувани стопанственици, Дами и господа, драги гости

Обраќање по повод формирањето на British Business Group во Македонија, 05.03.2007
22.09.2007

Ваша екселенцијо, Почитувани учесници, Дами и господа, драги гости,

Обраќање на конференцијата по повод значењето на малите и средни претпријатија-Скопје, 17.11.2006
21.09.2007

Како Вицепремиер одговорен за економски прашања во новата Влада на Република Македонија, ми преставува чест да учествувам на оваа тркалезна маса организирана од Фондацијата Konrad Adenauer Stiftung.

Обраќање на бизнис конференцијата организирана од Американската амбасада во Скопје, 13.10.2006
20.09.2007

Госпоѓа Амбасадор, Почитувани учесници,  Дами и господа,

Како Вицепремиер одговорен за економски прашања во новата Влада на Република Македонија, ми претставува чест да учествувам на оваа конференција и би сакал да ги поздравам сите учесници на овој важен настан.

Pages