Најави на настани

Најави за јавни настани

Јавен настан за Програмата за управување со јавните финансии

18 септември 2017, Скопје - Утре (19 септември) во Министерството за финансии ќе се одржи јавен настан за презентација на Програмата за управување со јавните финансии и отпочнување на процесот за јавни дискусии и консултации со засегнатите страни.

Агенда на настанот:

10:45 часот Изјави за медиумите

11:00 часот Презентација и отворена дискусија за Програмата

A press conference in the MF on the results of the Analysis on income inequality

25 август 2017, Скопје - Тимот на Министерството за финансии за првпат во Република Македонија објавува анализа за распределба на доходот. Резултатите од истата денеска на прес-конференција ќе ги соопштат министерот за финансии д-р Драган Тевдовски и советникот Бранимир Јовановиќ.

Прес-конференција во МФ за резултати од Анализа за доходовна нееднаквост

25 август 2017, Скопје - Тимот на Министерството за финансии за првпат во Република Македонија објавува анализа за распределба на доходот. Резултатите од истата денеска на прес-конференција ќе ги соопштат министерот за финансии д-р Драган Тевдовски и советникот Бранимир Јовановиќ.

Министерот Тевдовски на доделување грантови преку ИПА за рурален развој

Министерот за финансии д-р Драган Тевдовски денеска ќе присуствува на потпишувањето договори за грант во рамки на програмата ИПА за рурален развој со општините Сопиште и Чешиново-Облешево.

Настанот ќе се одржи во 11.30 часот во ЕУ - инфо центар.

Иницијален состанок за ПЕР

Во организација на Министерството за финансии, утре, 9.6.2017 година, ќе се одржи иницијален состанок за „Програмата за економски реформи“ на кој со поздравен говор ќе се обратат министерот за финансии д-р Драган Тевдовски, Вилем Ное, претставник на Директоратот за соседска политика и преговори за проширување на Европската Комисија и Маржена Кисиелевска, раководител на одделот за Југоисточна Европа во ОЕЦД.
Настанот започнува во 10:45 часот во хотел Холидеј ин.

Отворена средба со новинари

Денеска, 8.6.2017 година, министерот за финансии д-р Драган Тевдовски ќе одржи отворена средба со новинари на која Ве покануваме да учествувате.
Настанот започнува во 12:30 часот, во прес салата на Министерството за финансии.

Свечено доделување на сертификати на јавни внатрешни ревизори

Денеска во 14 часот во Министерството за финансии свечено ќе се доделат сертификати за јавни внатрешни ревизори.

Комисиска расправа за Предлог-буџет 2017

Утре (30 септември) продолжува комисиската расправа во Собранието на РМ за Предлог буџетот за 2017. Комисијата за финансирање и буџет е закажана за 11 часот во собраниската сала „Борис Трајковски“.

Утре Караванот Купи куќа за млади во Радовиш

Утре Караванот Купи куќа за млади во Радовиш

5 април, 2016 - Утре (6 април) во рамки на Караванот посветен на проектите „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“ ќе се одржи презентација во Радовиш, во Општината во 17 часот.

Сите заинтересирани граѓани ќе можат да се информираат за проектите од преставници од Министерството за финансии, претставници од банките, од Катастар, како и да ја проследат презентацијата на понудата на државни плацеви во општината.

 

Караванот „Купи куќа за млади“ утре во Куманово, Крива Паланка и Кратово

 

Караванот „Купи куќа за млади“ утре во Куманово, Крива Паланка и Кратово

 

Караванот „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан“ утре, 23.3.2016 година, ќе ги посети Куманово, Крива Паланка и Кратово.

Subscribe to RSS - Најави на настани