Издвоени

МФ ги објави Дополнетиот Предлог Буџет 2018 и Фискалната стратегија 2018-2020

МФ ги објави Дополнетиот Предлог Буџет 2018 и Фискалната стратегија 2018-2020

14 Декември 2017, Скопје - Министерството за финансии, на својата веб-страна ги објави Дополнетиот Предлог Буџет за 2018 година и Фискалната стратегија 2018-2020 година.

Дополнетиот Предлог буџет на Владата на Република Македонија, можете да го најдете на веб страната на Министерството за финансии на следниот линк: Дополнет Предлог буџет на Р.Македонија

МФ Тевдовски со свое обраќање на министерската конференција во Париз

МФ Тевдовски со свое обраќање на министерската конференција во Париз

14 Декември 2017, Париз - Министерот за финансии Драган Тевдовски присуствуваше на министерска конференција во Париз на тема: „Доброто јавно управување -сервис за граѓаните и бизнисите“. Тој се обрати на панел дискусијата -„Како јавното управување може да направи разлика која придонесува за долготраен економски развој?“. 

Резултати од одржаната аукција на државни хартии од вредност

Резултати од одржаната аукција на државни хартии од вредност

12 Декември 2017, Скопје-Министерството за финансии на одржаната аукцијата издаде државни хартии од вредност во износ од 325 милиони денари (5,3 милиони евра).

Станува збор за 6-месечни државни записи со девизна клаузула во износ од 265,0 милиони денари со камата од 1,45% и 3-годишни државни обврзници без девизна клаузула (Re-opening) во износ од 60,0 милиони денари со камата од 2,35%.

Искористувањето на средствата од ИПА е значаен приоритет за Владата

Искористувањето на средствата од ИПА е значаен приоритет за Владата

11 декември 2017, Скопје - Денеска, во организација на “Отворено општество“ и “Евротинк“ се одржа презентација на студијата Управување со Инструментот за претпристапна помош – практики и предизвици.

Министерот за финансии, д-р Драган Тевдовски, истакна дека целта е да се подобри функционирањето на ИПА структурите во согласност со правилата и препораките на Европската Унија во насока на зајакнување на меѓуинституционалната координација и поголема транспарентност и отчетност на сите вклучени чинители во процесот.

25 years of German and Macedonian cooperation

јубилеј “25 години германско-македонска соработка“

6th December, 2017, Skopje- Tonight, in MOB, Minister of Finance Dragan Tevdovski together with His Excellency, the Ambassador of Federal Republic of Germany,  Thomas Gerberich, German partners, institutions and foundations present in Macedonia, as well as  Government representatives, celebrated the 25-year anniversary of German and Macedonian cooperation, organized by the German Embassy in Skopje.

Meeting with the highest WB representatives in Sophia

Средба на владина делегација од Македонија со највисоки претставници на Светска банка во Софија

 

6th December 2017, Sophia - Government delegation headed by Minister of Finance Dragan Tevdovski, PhD and the Deputy Prime Minister in charge of Economic Affairs, Koco Angusev,  met World Bank CEO, Kristalina Georgieva, accompanied by Regional Vice President for Europe and Central Asia Cyril Miller  and Linda Van Gelder, World Bank's Regional Director for Western Balkans, this afternoon in Sophia.

Consultations on Draft 2018 – 2020 Economic Reform Program held

Консултации за нацрт програмата за економски реформи 2018 - 2020 година

5th December 2017, Skopje - Consultations with the business community, the universities, the local authorities, the social partners, the civil society and other stakeholders and interested parties on the Draft 2018 - 2020 Economic Reform Programme were held at the Ministry of Finance today.

 

Средба со највисоки претставници на СБ во Софија

Средба на владина делегација од Македонија со највисоки претставници на Светска банка во Софија

6 декември 2017, Софија - Владина делегација предводена од министерот за финансии, д-р Драган Тевдовски и заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, попладнето во Софија се сретнаа со Кристалина Георгиева, главна извршна директорка на Светска банка, придружувана од Сирил Милер, потпретседател на Светска банка за регионот на Европа и Централна Азија и Линда Ван Гелдер, регионална директорка на СБ за Западен Балкан.

25 години германско-македонска соработка

јубилеј “25 години германско-македонска соработка“

6 декември 2017, Скопје - Вечерва во МОБ, министерот за финансии Драган Тевдовски заедно со Неговата Екселенција, амбасадорот на Сојузна Република Германија, Томас Герберих, германските партнери, институции и фондации застапени во Македонија и претставници на Владата, го прослави јубилејот „25 години германско-македонска соработка“, во организација на Германската амбасада во Скопје.

Поедноставување на процедурите за плаќање ПДД

Поедноставување на процедурите за плаќање на ПДД

6 декември 2017, Скопје - Денеска се одржа завршна конференција на проектот финансиран од ЕУ, “Поедноставување на процедурите за пријавување и плаќање на персонален данок на доход за даночни обврзници – физички лица“.

 

 

Subscribe to RSS - Издвоени