Соопштение

Гаспром најави влез во Македонија

Санкт Петербург, 17 јуни 2010 - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов и Заменик претседател на Владата на Република Македонија и министер за финансии Зоран Ставрески,

Во ноември подобрена наплатата на јавни приходи

Управата за јавни приходи за првпат во 2009 година во ноември оствари повеќе приходи во однос на истиот период од минатата година, информира министерот за финансии

Јапонската кредитна агенција со позитивна прогноза за кредитниот рејтинг на Р. Македонија

Јапонската кредитна агенција JCR (Japan Credit Rating Agency) со позитивна прогноза за кредитниот рејтинг на Република Македонија. JCR ја оцени земјава со ББ+ со стабилен изглед,

Вицепремиерот Ставрески се обрати на Претседателската конференција „Свртени кон иднина“ во Ерусалим

Вицепремиерот и Министер за финансии Зоран Ставрески денес, 21 октомври зеде учество на Претседателската конференција „Свртени кон иднината“ која од 20 до 22 октомври

Македонија го подобри кредитниот рејтинг

Агенцијата „Стандард и Пурс“ ги подигна од негативни во стабилни очекувањата за идните кредитни задолжувања на Република Македонија. Владата е известена дека суверениот

На денешната аукција на државни хартии од вредност со девизна клаузула реализирани 1,5 милијарди денари

На денешната аукција на државни хартии од вредност со девизна клаузула, беа понудени 1.500.000.000 денари за државни записи со камата од 5,5 отсто и рок на достасување

Македонија сама ќе управува со ЕУ парите за регионален развој

Македонија доби зелено светло од Европската комисија (ЕК) за самостојно управување со средствата на третата компонента на ИПА фондовите која се однесува на регионалниот развој.

Large interest in today’s auction of treasury bills

There was large interest shown in treasury bills offered by the Ministry of Finance on today’s auction. Three-month treasury bills, with and without foreign exchange clause, were offered, as well as 12-month treasury bills with foreign exchange clause.

Министерството воведе државни хартии од вредност со евро-клаузула

Нов финансиски инструмент на пазарот на државни хартии од вредност државни хартии од вредност со девизна клаузула, воведе од денеска Министерството за финансии.

Ministry of Finance introduced government securities with foreign exchange clause

Today, Ministry of Finance introduced new financial instrument on the government securities market, government securities with foreign exchange clause.

Subscribe to RSS - Соопштение