ТРАНСПАРЕНТНОСТ И ОТЧЕТНОСТ

Новости

Известување од министерот за финансии д-р Драган Тевдовски до Институтот за сметководители и овластени сметководители на РМ
05.07.2017
МФ со реакција на Oдлуката за зголемување на сметководствените услуги

4 јули 2017, Скопје - Министерството за финансии реагира на Одлуката на Институтот за сметководители и овластени сметководители на Република Македонија (ИСОС), со која значително се зголемува висината на минималните трошоци за вршење книговодствени работи и на надоместокот за сметководствени услуги.

Државните хартии од вредност се за финансирање на буџетскиот дефицит
04.07.2017
Државните хартии од вредност се за финансирање на буџетскиот дефицит

4 јули 2017, Скопје - Со цел реализирање на расходите во Буџетот за 2017 година, Министерството за финансии, како што веќе најави, повлече средства од домашниот пазар на капитал за финансирање на буџетскиот дефицит.

Со ребалансот ќе се скрати комодитетот, а ќе се даде повеќе поддршка на бизнисите што отвораат работни места
29.06.2017
Со ребалансот ќе се скрати комодитетот, а ќе се даде повеќе поддршка на бизнисите што отвораат работни места

29 јуни 2017 Скопје - Со ребалансот, што се подготвува во моментов, ќе се скрати комодитетот на луѓето на Власт, а ќе им се даде повеќе поддршка на бизнисите што отвораат работни места, истакна министерот за финансии, д-р Драган Тевдовски, во неговото обраќање на годишното собрание на Европската бизнис асоцијација.

Pages